Забавления

Рибарица

Курортно село Рибарица предлага много възможности за прекарване на свободното време. С част от тях можете да се запознаете тук.

Паметник на Георги БенковскиПаметник на Бенковски

Само на 1 км от къща Климаша е лобното място и паметника на Георги Бенковски. Освен да видите паметника и Кървавото кладенче можете да си направите пикник на някоя от беседките или да се разходите в района.

Туризъм

За тези от вас, които обичат туризма, с. Рибарица предлага възможност да опознаете парк Централен Балкан. Хижа Бенковски е на 5 часа от къща Климаша, като пътеката е добре означена с туристическа маркировка. Наблизо са и х. Вежен и х. Ехо. А ако просто искате да се разходите, можете да отидете до заслон Осморката на около час и половина от къщата или да опитате туристическите си възможности по рида Климаш.

Атракции

За допълнителните възможности за забавления в с. Рибарица – фотосафари с джип, ATV под наем и много други можете да прочетете на страницата на туристическия информационен портал на Тетевен.

Близо до Рибарица

Риболов

По пътя между Тетевен и Рибарица, близо до разклона за с. Васильово, се намира Върбака – язовир за спортен риболов, където можете да ловите риба (има и въдици под наем) или да обядвате в ресторанта.

Исторически музей – Тетевен

Исторически музей Тетевен е включен в списъка на 100-те национални туристически обекта. Даже и да не събирате печати можете да разгледате музея, който освен историческа включва и етнографска експозиция.

Водопада – Тетевен

За почитателите на природните красоти на около 15 минути пеша от град Тетевен можете да видите Водопада. Тръгва се от туристическа спалня Козница.

Парк Адреналин – Тетевен

В близост до Козница се намира и приключенски парк Адреналин – включва въжена градина и пейнтбол.

Гложенски манастир

Гложенския манастир няма нужда от представяне. Намира се на около 40 км от Рибарица по пътя между Гложене и Ябланица.